Ararat Akhtamar 10 YO 0,5l 40%

 

Et brandy fra Armenien? Ekstravagant, måske tror du. Ararat Akhtamar er imidlertid et af verdens ældste brandies. Allerede Winston Churchill siges at have leveret ham. Dette er mindre en politisk erklæring end et tegn på den britiske statsmands gode smag. Samlet set er Ararat 10 kendetegnet ved en meget behagelig og kompleks aroma, som sandsynligvis vil tage enhver brandy elsker af sig selv.

 

Den aromatiske struktur af Ararat Akhtamar 10 år

 

Straks efter hældning imponerer Ararat Akhtamar i denne flaske med sin smukke farve, der minder om rav. I næsen præsenterer den ædle eliksir derefter med tiltalende noter af honning, eg, valnød og vanille, i harmoni med frugt af blomme. På tungen fortsætter dette fremragende første indtryk som lovende: Ararat-brandyen forkæler sin kendetegnende med noter af blomme og kanel, smagen er vidunderligt afrundet, men samtidig kraftig. I slutningen af Ararat stopper derefter igen i lang tid.

 

Mount Ararat var navnet beskytter

 

Ararat Brandy modtog sit navn fra Mount Ararat, som er et af de vigtigste symboler for armensk kultur. Ved foden af bjerget opstår Brandy Ararat Armenien også. Der er også de ældste vinmarker i verden. Det er vigtigt, at Ararat er et brandy. Man kunne også tro, at det er en araratcognac. Men som champagne er cognac en beskyttet oprindelsesbetegnelse, for hvilken produkter skal produceres i visse regioner i Frankrig. Dette forringer naturligvis ikke nydelsen.