Makedonikos Rose

84,95 kr.

  • Available
  • Delivery in 6-10 days1

For århundreder siden lagde makedonerne fundamentet for en vindyrknings kultur, der udviklede sig fra generation til generation. Denne rosen vin er fremstillet af druer fra Makedoniens vinmarker, som ligger i det kuperede landskab i det nordlige og centrale Makedonien.

Den tørre Makedonikos rosé fra Tsantali er en cuvée af to udtryksfulde, indfødte røde druesorter. Xinomavro og Moscomavro druer bliver almindeligvis udvidet til rødvine. Kælder mestrene i Tsantali har gjort disse tunge lodder til en frisk og meget afbalanceret rosé vin.

Smagen af Makedonikos bestemmes af mørke bær. Den afbalancerede syre struktur rosé blander godt med den nuværende tanniner. Buketten af Makedonikos rosé fra Tsantali viser helt ejendommelige varianter af tomater og oliven samt af kirsebær og busk bær. Afrejsen er aromatisk. Opbevarings potentialet af vinen er omkring 4 år, hvorefter den taber Esprit. Servér Makedonikos roséen fra Tsantali godt afkølet til fisk og skaldyr, til hvidfisk og til menuer med let kød.


VINGODS:  Evangelos Tsantalis S.A., Agios Pavlos, 63080 Chalkidiki

SMAGSRETNING: TØR

DRUESORT: Xinomavro

ÅRGANG: 2018

ALKOHOL: 12,5%

ALLERGENER: SULFITTER

TJEK VIVINO HER: