Avaton (750ml) Gerovassiliou

249,00 kr.

  • Available
  • Delivery in 6-10 days1

Avaton fra Gerovassiliou er en tør rødvin fremstillet af de oprindelige druesorter Limnio, Mavroudi og Mavrotragano. Med en dyb mørk farve viser den mangesidet aroma af sorte skovbær og kirsebær. Vinen lagres i nye franske egetønder i mindst 20 måneder. I slutningen er den tanninrige rødvin meget bæredygtig og har et lagerpotentiale på mere end 20 år. Med alderen bliver den mere og mere frugtagtig og fløjlsagtig, dens stabile syrestruktur er perfekt tilpasset tanninindholdet. Tab af aroma kan ikke forventes, selv efter 20 år. En fin vin, der kan glemmes i vinkælderen i et par år. Elskere af ekspressive vine får deres penge værd!

 

Den oprindelige røde druesort Limnio, der sandsynligvis kommer fra den ægæiske ø Limnos, dyrkes hovedsageligt i vinregionen Makedonien. De fyldige vine fra Limnio-druen har karakteristiske urtearomaer. Den engang udbredte røde Mavroudi-vin er nu næsten uddød. Et forhold til den bulgarske Mavrud vinstok og den cypriotiske Mavro vinstok kan ikke bevises. Mavroudi-vine er af meget god kvalitet og har en stærk karakter. Den røde druesort Mavrotragano har sin oprindelse på den græske ø Santorini. Druesorten er relateret til Mavroudi-vinstokken og er ligesom truet af udryddelse.

 

Gerovassiliou Avaton er en meget eksklusiv bordvin med krydret ostespecialiteter, med mørke kødspecialiteter fra oksekød, lam og vildt, med grillet rist og med fine menuer.


VINGODS:   Domaine Gerovassiliou S.A., Epanomi, 57500 Thessaloniki

OMRÅDE:     Epanomi
DRUESORT: Limnio, Mavrotragano, Mavroudi
SMAG:           TØR

ÅRGANG:     2017

ALKOHOL:   14,5%

ALLERGENER: SULFITTER