RAPSANI GRANDE RESERVE

159,00 kr.

  • Sold Out

Rapsani Grande Reserve fra Tsantali er en cuvee lavet af de oprindelige druesorter Xinomavro, Krasato og Stavroto fra skråningerne af Mount Olympus. Det ældes i barriques i 18 måneder og i flaske i 18 måneder. Lilla-rød med aromaer af krydderier og tørrede frugter, fyldig, blød i smagen og en lang finish.

 

Xinomavro-druer er altid noget specielt, både som vine med en sort og som cuvees, for eksempel med Krassato og Stavroto. Den afbalancerede syrestruktur harmonerer perfekt med udtalte tanniner.

Druesorten Krassato er hjemmehørende i Thessalien og bruges hovedsageligt i O.P.A.P. Rapsani appellation vokset. Så vidt vi ved, er Krassato-vine med en sort ikke vinificeret. Den dybe mørke drue har en tynd syrestruktur, men har meget høje koncentrationer af tanniner. Hele dyrkningsområdet for Krassato vinstokke er vist som omkring 40 hektar.

Vi kan også finde små arealer i Larissa-præfekturet. Så vidt det er kendt, vinfremmes heller ikke Stavroto-vine med en sort. Den meget gamle druesort er en velkommen blandingspartner til højkvalitets cuvees.

 

Idika Epilegmenos rødvin fra Tsantali har et højt aldringspotentiale og bliver frugtagtig i smag og fløjlsagtig i finish med alderen. Server denne vin med ragout, ristet kød eller stærke ostespecialiteter.


VINGODS:   Evangelos Tsantalis S.A., Agios Pavlos, 63080 Chalkidiki

OMRÅDE:     Rapsani

DRUESORT: Krasato, Stavroto, Xinomavro

SMAG:           TØR

ÅRGANG:     2012

ALKOHOL:   13,5%

ALLERGENER: SULFITTER