Økologisk vin uden svovl
Svovl? For hvad?
Svovl bruges som konserveringsmiddel til vinfremstilling. Det er fremstillet i små mængder under alkoholgæring som svovlsyre (H2SO3), så der er ingen absolut svovl-fri vine.
Ved vinfremstilling tilsættes sulfid syre også: det har en antimikrobiel effekt, beskytter mod oxidation og binder polyfenoler. Kort sagt: det beskytter vinen mod fordærv, fra farve og smags svækkelse og fra dannelsen af stoffer som aminer (såsom histamin), som også kan udløse allergiske reaktioner eller hovedpine.
HVAD BETYDER BIO/ ØKO:
Økologi er videnskaben om forholdet mellem de levende væsner og mellem dem og deres miljø. Økologien er dermed den af naturvidenskaberne, som studerer de levende organismers levesteder og den gensidige påvirkning mellem de levende væsner og miljøet.
HVAD BETYDER VEGAN:
Veganisme betegner såvel den praksis udelukkende at indtage vegetabilske fødevarer som en grundlæggende filosofi samt måde at leve på, hvor der tages afstand fra udnyttelse af dyr til føde, tøj og andre formål
HVAD BETYDER DEMETER:
Demeter er det internationale kontrolmærke for biodynamiske produkter. Demeter-reglerne er mere vidtgående end de økologiske regler og kaldes ofte for “økologi plus”. Biodynamisk dyrkning bygger på et større helhedssyn på natur, landbrug, fødevarekvalitet og sundhed.