Vivino App'en er ret populær blandt menig mand. Men er i forretningsøjemed en gang "skrammel". Det skal dog pointeres at jeg ikke finder den som en dårlig idé/ supplement når der skal købes vine. Idéen er god, men fyldt med graverende fejl. En af fejlene er den dårlige søgning på etiketten man tager billed af. Nogle gange dukker der 5 - 10 forskellige "vine" op, nogle gange uden den man har taget billede af. Den anden ting, er Vivinos gennemsnits-pris. Den er for at sige det helt hen i vejret. Den tager ikke højde for de forskellige møntfod. Heller ikke når prisen på en vin som normalt sælges til 299,00 i Danmark men 1500,00 i Japan eller omvendt hvor en forhandler sælger ud til -70%..... ja så bliver prisen absolut ikke rigtig. Eller som der skete for en af mine vin kollegaer, hvor han sagde nej til et meget stort vinfirma herhjemme, ja så stod vinen som koster 399,00 pludselig til 14,50 kr hos Vivino????

 

Jeg har selv forsøgt at få vine til salg i Vivinos shop. Men igen så har du som lille vinhandler ingen chance for at komme "ind". Det er de store vinhandlere som, uden at jeg siger ordet, Betaler for at jeg ikke kan få mine vine med. 

Jeg har naturligvis holdt øje med Deres aktiviteter, da jeg ofte ser vine, som bliver solgt til overpris, og som jeg har gjort dem opmærksom på. Ingen reaktion og min IP-adresse bliver blokket.

Her er lidt fra andre:  https://dk.trustpilot.com/review/vivino.com    http://vinsiderne.dk/artikler/vivino

 

Til gengæld vil jeg gøre opmærksom på www.wine-searcher.com

Her kommer der mange artikler om alt inden for den store vinverden. Her gøres der også opmærksom på forskellende i priser fra land til land. Den anbefales mere end vivino.

 

 


Decanter er en af mine yndlingssider. Her står en masse om vin, karakter/point og vinmesser. Den fortæller om de falske vingods, vinsælgere og fuskervin som bla. Danmark bliver oversvømmet af. Desværre er en af Danmarks største vinkæder involveret i dette med en underafdeling som ligger i et andet europæisk land. Måske i kan huske Amarone skandalen? Den snakkes der stadigvæk om i vinverdenen og specielt de Italienske vinmesser.


Updatering 18-11-2017

Efter flere email til Vivino om at ændre måden at sætte pris på vinene på, blev jeg igen blokeret. Det er ikke ok at sætte gennemsnitspriser på app'en, når produktet ikke sælges til samme pris i de enkelte land. Der skal tages hensyn til, at i Danmark er der alkoholafgift, flaske afgift samt 25% moms. Eksempel en vin til € 5,00 fra Portugal, i DK skal koste minimum € 14-15 med afgifter, moms, fragt samt fortjeneste. 

Updatering 17.04.2018

Tja igen tog jeg Vivino i at sælge en vin til en pris som IKKE er muligt. Da jeg skrev til dem via deres live chat, med spørgsmålet hvordan de kunne sælge vine til x pris, når andre vinhandlere sælger samme til den doppelte pris, samt at de skrev: allerede solgt over 6000 af vinen (som iflg.min kontakt kun var produceret 4000 af grundet dårlig høst) Om vi var ude i en kopivin? ja så stod jeg i kø som nummer 2 i chatten i over 1 time hvorefter de lukkede ned for mig.