PRIMELUCI | Nero d'AvolaD.O.C. - Denominazione di Origine Controllata

DRUER: 100% NERO D'AVOLA. Prins af sicilianske indfødte vinstokke. Fast og beslutsom karakter med fine og elegante tanniner. Det minder om varmen og intensiteten af sit terroir, omslutter og opvarmer hele ganen med en meget behagelig vedholdenhed. Egenskaber, der gør det til en meget sofistikeret og efterspurgt vin.
ÅRGANG: 2020.
FARVE: Intens rubinrød. En meditationsvin, gennem årene vil den udvikle elegante granatrefleksioner.
BUKET: Dens buket er meget kompleks, noter af hindbær, sveske, brombær, kirsebær i alkohol og solbær kombineres med smag af morellokirsebær, vilde jordbær og granatæble. Hints af aromatiske krydderier, tobak, læder, kakao, bitter mandel, lakrids blandes harmonisk med minder om moden frugt, tørrede figner og noter af vanilje.
SMAG: I ganen er den intens, afgørende, fløjlsagtig, blød, rund og vedholdende.
PRODUKTIONSOMRÅDE: Vestsicilien. 350 meter over havets overfladeTRÆNINGSMETODE: Espalier med Guyot beskæring.
HØST: midten af september.
VINIFICERING: Efter en omhyggelig udvælgelse i vingården af de bedste druer, der har nået perfekt modenhed, fortsætter vi med knusning-afstilkning og begynder således gæring. Skindene efterlades i kontakt med mosten i lang tid for at lette ekstraktionen af dens aromaer og karakteristiske røde farve. Det fortsætter med vinificeringen på traditionel vis i rødvin ved en stærkt termostyret temperatur mellem 25° og 27°C°. Lagring i små franske egetræskar i ca. 3 måneder, før de aftappes og er klar til at forbløffe ganerne.
ALKOHOLINDHOLD: 14,50% vol.ALLERGENER: Indeholder sulfitter.
SERVERINGSTEMPERATUR: 18°-20°C. FOOD PAIRINGS: En elegant ledsager til vigtige kødbaserede menuer, stege og grill, grøntsager og velsmagende oste.
DRIKKELIGHED: 5/6 år.
STØRRELSE: 0,750 ml.