PRIMELUCI | GrilloD.O.C. - Denominazione di Origine Controllata

TYPOLOGI: Stille hvide D.O.C. DRUER: 100% GRILLO.
Historisk siciliansk indfødt druesort. En vin med en frisk og ung sjæl, et udtryk for Sicilien i sin sandeste essens, duften af havet blander sig med vinden og naturen og beruser sanserne. I glasset skinner det som den sicilianske sol og oplyser vinelskernes borde med glæde.

ÅRGANG: 2021.
FARVE: Strågul med elegante grønlige reflekser.
BOUQUET: Næsen har en generøs, omsluttende og fyldig buket, hvor antydninger af friske citrusfrugter, friskhøstet figenkaktus kombineres med en frugt, der virker næsten varm, kost, tjørn, fyr, blomme og så salt fra Middelhavet. Det lugter af Sicilien og øjeblikke af behagelig lethed.
SMAG: I ganen er den intens og vedholdende. Harmonisk og med en god struktur. Noter af gyldent æble kombineres med gul fersken og tropiske frugter som mango, ananas og papaya, der gør det til en sofistikeret og dyrebar vin.
PRODUKTIONSOMRÅDE: Vestsicilien. 350 meter over havets overfladeTRÆNINGSMETODE: Espalier med Guyot beskæring.
HØST: midten af september.
VINIFICERING: Udvælgelse i vingården af de bedste druer, der har nået perfekt modenhed, efterfulgt af knusning - afstilkning og presning i total ly for luften gennem den omhyggelige reduktionsvinificeringsteknik. Dekantering foregår på en naturlig måde og fortsætter derefter med gæring ved en meget temperaturstyret temperatur ved 18 ° C i ca. 10 dage. Modning på indfødte gær i 3 måneder i beholdere i rustfrit stål med kontinuerlig omrøring af de ædle bærme og derefter aftappet og klar til at overraske ganerne.
ALKOHOLINDHOLD: 13,50% vol.ALLERGENER: Indeholder sulfitter.
SERVERINGSTEMPERATUR: 10 ° -12 ° C. PARRINGER: Fremragende til at give et strejf af raffinement til aperitiffer, fremragende til alle fiskebaserede menuer og en interessant ledsager til hvidt kød og bløde oste.
DRIKKELIGHED: 2/3 år.