DALMORE 18 ÅR SINGLE HIGHLAND MALT WHISKY 43%

Dalmore 18 Year Old  70cl / 43%
Highland Single Malt Scotch Whisky
Distillery Bottling

1.349,00 kr. 2

1.229,00 kr.

  • Available
  • Delivery in 6-10 days1

Dalmore destilleriet siges at være grundlagt i 1839. Det ejedes i næsten hundrede år af den noble, lokale familie – klanen Mackenzies – hvis slot ligger ved den til destilleriet nærliggende by Strarhpeffer.
Det er fra denne families våbenskjold, at Dalmore har fået sit ’royale’ gevir. Stamfaderen til Mackenzie klanen frelste nemlig Kong Alexander III fra at blive stanget af en vild hjort, og den taknemmelige
konge forlenede ham derfor med titel og gods, og tillod ham at bære dette ædle symbol i sit skjold. Det nyeste slogan for ’The Dalmore’ er da også taget fra Mackenziernes våbenskjold ’Luceo non uro’ der siger ’Shine not Burn’.

Navnet Dalmore er gammelgællisk og betyder ”Det store engområde”. Destilleriet blev grundlagt i 1839 af Alexander Matheson og er beliggende på kysten ved Cromarty Firth, hvor man skuer ud over det rige og frugtbare ”store engområde” på Black Isle. Det rene og klare vand, som anvendes til Dalmore Maltwhisky bliver taget fra den nærliggende Alness-flod. The Dalmore er en whisky, der tilfredsstiller alle dine sanser.

Den har en lang storsindet eftersmag, der i den grad gør Dalmore til en af de klassiske highland malts. Hver eneste Dalmore maltwhisky har sin egen unikke personlighed. Chokolade og krydderier er blot 2 af de specielle og uventede dufte der optræder i Dalmore. I en Dalmore whisky vil man kunne genkende op til 26 udpræget forskellige, og ofte overraskende dufte. Dalmore undergår spændende forvandlinger i lagringsperiode 12 – 21 år eller endnu ældre. Efterhånden som whiskyen modnes kan man både dufte og smage appelsin, lyng, krydderier og antydning af røg. The Dalmore Highland malts lagrer på ”first-fill” amerikansk eg, hvilket giver vaniljesødmen og gamle sherry fade (Matusalem, Apostoles og Amaroso) fra Bodegas Gonzalez Byass, Spanien, der giver en duft af citrusfrugter, marmelade og krydderier.