Metaxa er den mest berømte græske cognac. Navnet går tilbage til vinavleren Spyros Metaxa, som forlod sin hjemø Kefalonia for Attica i slutningen af 1800-tallet. Der erhvervede han flere vinmarker og endelig kom op med ideen om at destillere vinen. Efter et par eksperimenter blev den endelige opskrift på metaxaen skabt i 1888. Dens særegenhed er baseret på tilsætning af forskellige urter. Den særlige opbevaring i egetræsfade giver den sin gyldne gule farve. Det nydes ren, på is eller som en lang drink. Kvaliteten af drikken afhænger også af varigheden af modning. Den femstjernede version modnes i fem år og er allerede i fremragende kvalitet. Modningsperioden kan være 20, 50 og endda 80 år. Det er så rigtige skatte, som er næsten for dårlige til at drikke.
Bortset fra denne verdensberømte klassiker er der også fremragende græske brandies. Pantheon Brandy, som er lavet af muskatnød fra den østlige ægæiske ø Samos og er raffineret med timian honning, er værd at nævne. Giokarini er også blevet produceret på Samos i over 100 år. Ikke at blive glemt er rosin brandy fra Vantana destilleri i Patras. Brandy fra Grækenland: Det betyder tradition, kvalitet, nydelse!