Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 0,7 Liter 43 % Vol.

FINDES IKKE PÅ DET DANSKE MARKED

Farve: En skinnende gule tone.

duft: Kompleks og kompleks med ristede marshmallows, vanille og mandler ud for blød toffee. Bagt æbler og røde frugter kommer til lys og kombineres med friskbagt brød. Sort currant og tropiske frugter balancerer en let træ røg og kommer ind med et strejf af bivoks i næse.

smag: Fra en næsten sirupagtig tekstur med pebery tone på ganen. Igen, en enorm kompleksitet, som støttes af frugter. Bagt æbler og citrus er i midten og kombineres med de vidunderlige toffee noter fra næsen.

AFGANG: Orange blomst og honning kombineres med en interessant tone af eukalyptus og læder. Herbal noter af den fineste anis forbliver med egetræ og behagelig modent karakter.

5.999,00 kr.

  • Sold Out

TILBAGE TIL:


Glenmorangie Grand Vintage 1989 enkelt malt whisky med 0,7 liter og 43% vol.

I Bond House No.1 Collection kommer ud med Glenmorangie 1989, anden udgave. Flaske med 43% vol. I 700 ml designerflasken blev en næsten 30 år gammel whisky aftappet her. Den originale destillationsflaske er lige så interessant for både samlere og kønnere. Dr. Bill Lumsden tappede sin Grand Vintage Malt fra 1989 i 2017 for at fremvise vintageets specifikationer. De 27 års opbevaring før blandingsprocessen brugte whiskybatcherne i tre forskellige tønde typer. Fremragende ex-Bourbon Casks satte tonen i Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989. Der er også Oloroso sherry tønder og yderst sjældne tønder, der tidligere indeholdt Côte-Rôtie vin. Resultatet er en begrænset udgave med en meget kompleks smag og lugt. Frugter spiller naturligvis en stor rolle, men også fine bourbon notater er meget til stede i samlingen.

 

Med hensyn til smag er Glenmorangie 1989 næsten som en rejse gennem tiden. Den høje kvalitet ses i en begrænsning af Bond House Collection anden udgave. Denne single malt whisky fra Highlands blev opkaldt efter Glenmorangies distillery fra det 19. århundrede i dag. Begrænsningen af Glenmorangie Whisky er 6178 individuelt nummererede flasker. Ved halsen man kan læse antallet af flasker. Ingen kølefiltrering blev udført, heller ikke blev yderligere farvestoffer tilsat. For whiskyfiskere, der ønsker at kalde deres eget specielle whisky deres eget, er Glenmorangie 1989 bare det samme. Selv om denne single malt ikke er billigt, men af kvaliteten får du reel luksus i den leverede flaske. Den ædle beholder er pakket i et robust træhus med kobberanvendelser.

 

Et par ord fra Dr. Bill Lumsden til Glenmorangie 1989 Grand Vintage

Det er altid interessant at høre, hvad Bill Lumsden har at sige om hans whiskyer. Direktøren for destillation, Whisky Creation & Whiskey Stocks i Glenmorangie har i år arbejdet ambitiøst. Kommenterer Glenmorangie i 1989, siger han, "Det er virkelig en fremragende anden udgave af vores eksklusive Bond House nr. 1 samling. Med Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 har vi lykkedes at kombinere Glenmorangies Finesse med noter af modne, røde frugter fra de tidligere vinfat med dyb egsmag. Til en aftapning af denne alder tilbyder de søde og lidt røgfyldte smag en overraskende bred vifte. Hans flersprogede smagsprofil er storslået intens og overdådig. "Under alle omstændigheder kan man være nysgerrig, hvad Lumsden mener op for at inspirere Glenmorangie fans.