BULGARIEN

Dette store Balkanland har oplevet en voldsom vinmæssig udvikling siden kommunismens fald. Dengang var her store statsbrug, men i dag er de alle sammen blevet privatiseret. Man har investeret meget i den nyeste teknologi og det giver naturligvis resultater. I dag er Bulgarien verdens femtestørste vineksportør og man eksporterer faktisk 85% af landets samlede produktion.
  Mange af de lokale druer er fjernet fra markerne og nu er det Cabernet SauvignonRieslingChardonnay og Merlot der dominerer. De lokale MavrudDimiatKadarka (også kaldet Gamza) og Misket druer, bruges dog stadigvæk i rimelig stor stil og det giver vine med et lokalt særpræg.
  I Bulgarien har man nu også lavet et vinklassifikation efter fransk forbillede. Vinene deles op i "County Wines", "Varietal Wines", "Reserve Wines", "Controliran Wines" og "Special Reserve Wines". "County Wines" er de simpleste vine og det er kun druesorten der fremhæves på etiketten. Det er lette og enkle vine, som er lavet for at blive drukket helt unge. "Varietal Wines" er vine hvor både oprindelses område og druesorten fremgår af etiketten og "Reserve Wines" er vine hvor der ovenikøbet er krav om mindste lagringstid. Hvidvinene skal lagres to år på fade og rødvinene skal lagre tre år. "Controliran Wines" svarer til det franske AOC, og det er vine der skabes under streng kontrol. Der er i alt 20 områder i Bulgarien hvor man må kalde sin vin "Controliran Wines". "Special reserve Wines" fremstilles kun i ekstra gode år og altid kun i meget små mængder. Disse vine er det ypperste Bulgarien kan præstere og de er virkeligt gode.
  Bulgarien deles i dag op i fem regioner, som hver har deres lokale særpræg. Disse er Nord-RegionenØst-RegionenSyd-RegionenSydvest-Regionen og Midt-Balkan.VILLA YAMBOL 2020

TØR

PRIS: KR. 79,95

ETHNO ROSÉ

TØR

PRIS: KR. 69,95

BULGARIANA  ROSÉ 2017

TØR

PRIS: KR. 99,95VERANO AZUR 2020

TØR

PRIS: KR. 99,95

CHATEAU KARNOBAT 

TØR

PRIS: KR. 99,95

KHAN KRUM 2016

TØR

PRIS: KR. 109,00