Allegrini Villa Giona IGT 2006

359,00 kr. 2

299,00 kr.

  • Sold Out

Allegrini "Villa Giona" viser rubin-sort-rød i glasset. Den besværlige buket afslører smag af ristede sorte skovbær, cassis, sort peber, kærlighed, laurbær, nutty nuancer, brødskorpen og dyrebare skove. Blød, fløjlsagtig og blød på ganen med vidunderlige tanniner og en overlegen fløjlsagtig tanninstruktur. En stor vin af denne Allegrini "Villa Giona".


VINGODS: Corte Giara S.R.L. Via Ponte Vaio, 1 Provincia di Verona Italien

SMAGSRETNING: TØR

DRUESORT: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH

ÅRGANG: 2006

ALKOHOL: 14,0%

ALLERGENER: SULFITTER

UDMÆRKELSER: BELVINI 93 POINT, WINE ADVOCATE 90 POINT

TJEK VIVINO HER:
vinproduktion

Ejendommen "Villa Giona" er en smuk renæssancesvilla midt i Valpolicella-området omgivet af vinmarker 130 meter over havets overflade. I 1996 blev 5 hektar plantet med Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Disse druesorter vokser bedre i dette kuperede område end Corvina, som foretrækker stejlere vinmarker.

Merlot høstes i begyndelsen af september, med Cabernet Sauvignon og Syrah ikke moden til slutningen af september. Alle druer høstes for hånd.

Efter gæring i temperaturstyrede rustfri ståltanke modner vinen i franske egetræ i 18 måneder og derefter yderligere 10 måneder i flasken. Vinen kombinerer strukturen af Cabernet Sauvignon med den myke note Merlot og er beriget i finishen ved de typiske krydrede nuancer af Syrah.

Servering

Allegrini Villa Giona går godt med kalvekød og fårebrød, andebryst med rosiner eller krydderier, vice-stillever med polenta og mellemstore oste.